I veckan har vi arbetat med källkritik. Vi har lärt oss vad en källa är och funderat kring vad som skiljer en förstahandskälla från en andrahandskälla. De 5 källkritiska frågorna har vi gått igenom och vi har funderat kring hur vi tar ställning till om en källa är trovärdig. Hur googlar man och vad skall man tänka på? Vi har även talat om etik på nätet och belyst vikten av att vara schyssta på nätet.

Vi har tittat på UR:s program ”Hur vet du det?” och arbetat med Bamsetidningens specialnummer kring källkritik. Många spännande diskussioner kring falsk ryktesspridning när Bamses vän Burre blev oskyldigt anklagad i en av historierna. Alla skrev vi även faktatexter kring en figur i Bamse. I texterna fick vi smyga in 2 falska fakta som sedan klasskompisarna skulle lista ut. Otroligt fina och roliga faktatexter blev det! Det var engagerande och kul att gå runt i lärpar och hjälpa varandra med detta. 


Prenumerera på nya blogginlägg